Dit is geen foto van mijn paëlla, maar die van mij ziet er (bijna) zo uit.
Ik heb er ook kleine kipkluifjes in, die zie ik niet op deze foto!
Ingrediënten:
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Tomaten ontvellen (op vel een kruis maken, in heet water 1 minuut dompelen, vel verwijderen) en in vieren snijden. Doperwten in heet water dompelen en eruit halen. Chorizo in stukjes snijden.
Bereiden:
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten. Kip in ca. 15 minuten rondom bruinbakken (zorg wel dat zij gaar is). Uit pan nemen, Ui en paprika c a. 3 minuten bakken. Knofloopk pellen en erboven uitpersen.
4 eetlepels olie toevoegen en verhitten. Rijst erdoor roeren en glazig bakken.
Toevoegen 1/2 liter water plus bouillontablet, saffraan, tomaat, kip en zout en peper.
Ca. 20 minuten laten sudderen. Blikje mosselen erdoor scheppen met de doperwten. Ca. 5 minuten meeverwarmen. Intussen de gamba's in wat olie rosé bakken.
Olijven en worst erdoor scheppen. Door en door warm laten worden.
Direct opdienen met de gamba's.
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 4 tomaten
- 100 gr chorizo
- 8 eetlepels olijfolie
- 4 kippenpootjes
- 4 grote gamba's
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr droogkokende rijst
- 2 draadjes saffraan
- 1 groentebouillontablet
- zout, peper
- 1 blikje Spaanse mosselen in rode saus
- 1 koffiekopje diepvriesdoperwten
- 8 zwarte olijven
Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Tomaten ontvellen (op vel een kruis maken, in heet water 1 minuut dompelen, vel verwijderen) en in vieren snijden. Doperwten in heet water dompelen en eruit halen. Chorizo in stukjes snijden.
Bereiden:
In braadpan 4 eetlepels olie verhitten. Kip in ca. 15 minuten rondom bruinbakken (zorg wel dat zij gaar is). Uit pan nemen, Ui en paprika c a. 3 minuten bakken. Knofloopk pellen en erboven uitpersen.
4 eetlepels olie toevoegen en verhitten. Rijst erdoor roeren en glazig bakken.
Toevoegen 1/2 liter water plus bouillontablet, saffraan, tomaat, kip en zout en peper.
Ca. 20 minuten laten sudderen. Blikje mosselen erdoor scheppen met de doperwten. Ca. 5 minuten meeverwarmen. Intussen de gamba's in wat olie rosé bakken.
Olijven en worst erdoor scheppen. Door en door warm laten worden.
Direct opdienen met de gamba's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten