Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

zondag 31 juli 2011

Pizza di Oma (mijn pizza dus)


Op verzoek heb ik voor de verjaardag van Petra wederom 'mijn' pizza gemaakt.
Een hele bakplaat is ermee bedekt, je maakt hem dan ook voor een gezelschap (tenzij je de pizza verder invriest).

Men neme:

  • 1 pak Pizzadeeg
  • 1/2 dl olijfolie
  • 1, ui grof gesneden
  • 1 à 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 500 gr tomaten, ontveld en in vieren gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • mespunt tijm
  • mespunt oregano
  • zout
  • peper, vers gemalen
  • 1 theelepel suiker
  • geraspte (pizza) kaas of een belegen soort of verse Parmezaanse
  • 8 plakken salami
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 1 potje champignons of verse
  • handje zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 1 handje verse basilicumblaadjes
Maak eerst de saus.
Verwarm de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de knoflook, tomaten, tomatenpuree, rijm, oregano, zout, peper en suiker toe en laat deze tomatensaus 30 minuten zachtjes tot de helft inkoken.

Maak het pizzadeeg volgens de verpakking.
Verwarm de oven voor tot (zie bereiding pizzadeeg verpakking).
Spreid het deeg uit over een ingevette bakplaat, die met wat bloem is bestoven.
Smeer de saus over het deeg en leg hierop de overige ingrediënten, behalve de basilicum.
Bak de pizza in ca. 25 minuten gaar en strooi 5 minuten voordat je de pizza uit de oven haalt het basilicum erop.

Warm op koud serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten