Wij zijn maar met ons tweetjes en normaal als ik aardappelen eet heb ik voor ons beiden 6 stukken aardappel, d.w.z. grote aardappelen doormidden gesneden. Bij een stamppot verdubbel ik deze hoeveelheid.
ca. 10 à 12 aardappels
1 à 2 handen gesneden andijvie
1 bekertje crème fraîche
1 theelepel mosterd
250 gr spekblokjes om uit te bakken (ouderwetse kaantjes kan natuurlijk ook)
1 à 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
zout naar smaak (spekjes zijn ook zout)
Kook de aardappelen gaar in 20-25 minuten. Bak intussen de spekblokjes uit en laat uitlekken. Giet de aardappelen af en doe de crème fraîche erbij met de andijvie, mosterd, spekblokjes en
de bosuitjes. Schep goed door en verwarm alleen maar.
Lekker met b.v. een beenhammetjes of karbonade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten