Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

vrijdag 13 januari 2012

Singapore-mie


Ja ik weet het Singapore ligt niet in Indonesië, maar voor het gemak zet ik het recept hier neer.

Onderstaand recept is voor 2 personen

6 nestjes mie (Honing) (eigenlijk moet je eiermie gebruiken, maar die had ik niet in huis
1 kip filet in stukjes gesneden (ca. 200 gram)
2 eetlepels arachïdeolie (= pinda-olie)
zout, peper
1 teentje knoflook
200 gram Thaise wokgroenten (Albert Heijn) (daar zit gesneden rode schijfjes in)
1 stukjes gemberwortel, in stukjes gesneden
1 kleine ui, gesnipperd
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels kippenbouillon (tablet)

Kook mie in ruim kokend water met zout (en een scheutje olie) volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit de olie en bak de kip hierin 5 minuten. Haal de kip uit de pan en leg op een bord.
In achtergebleven olie de knoflook, gesnipperde ui en gember ca. 4 minuten bakken. Kerriepoeder en sambal oelek toevoegen. Kip terug in de pan doen en nog even meebakken. Voeg de Thaise mix toe en wok 2-3 minuten mee.

Doe wat heet water in een kommetje en kruimel er wat van een kippenbouillontablet door en laat dit oplossen. Voeg dit bij de kip en groeten met de mie en schep nog even door.

Je kunt er nog wat pinda's over strooien en basilicumblaadjes, maar dat hoef niet.

Het gerecht is lekker pittig.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten