zout, peper
4 el olijfolie
4 sjalotjes fijngesneden
4-5 el sherry of witte wijn
5-6 el crème fraîche
400 gr gerookte zalm, in repen
4 (tros)tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in blokjes
200 gr rucola
75 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
Tagliatelle in ruim kokend water met zout en een scheut olijfolie volgens gebruiksaanwijzing gaar koken. Olie verhitten en hierin de sjalotjes ca. 5 minuten bakken. Sherry of witte wijn toevoegen en 2-3 minuten inkoken. Crème fraîche toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes koken. Zalm en tomaatblokjes erdoor roeren en ca. 2 minuten meeverwarmen. Rucola door saus roeren en gerecht op smaak brengen met zout en peper.
Zalmsaus door taglaitelle scheppen en serveren met Parmezaanse kaas
4 personen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten