Welkom

Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.

Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.

Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).

zondag 22 augustus 2010

Indonesische spinaziesoep - sop bajem


2 personen

· 1 flinke theelepel sambal oelek
· 1 eetlepel arachideolie
· 1 ui, gesnipperd
· 1 teentje knoflook, fijngehakt
· 1 theelepel trassi, verkruimeld
· 1 liter kippenbouillon van 2 tabletten
· 1 schijfje gemberwortel
· pakje kippensoep
· 250 gr spinazie, gewassen
· 6 à 8 nestjes mie
· 2 hardgekookte eieren

Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en trassi 3 minuten. Voeg de sambal erbij en de gember met de bouillon en het pakje kippensoep. Als dit kookt, voeg dan de mienestjes toe en laat dit bijna gaarkoken.

Als de mie bijna gaar is voeg dan de spinazie toe. Laat de spinazie slap worden en dien meteen op.

Lekker met gefruite uitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten