
Ik vind dit recept de lekkerste pilav die ik ken. Ik heb het niet zo met die zoetigheid erin!!!
Ik gebruik deze pilav vaak met lamskoteletjes, gehaktballetjes (köfte) of kip.
Zowel te gebruiken in de Turks als Griekse keuken.
Men neme:
300 gr basmati rijst
1 middelgrote ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2-3 eetlepels olijfolie
4 gepelde, fijngehakte tomaten of uit een blik
2 theelepels verse fijngehakte basilicum
2 theelepels verse fijngehakte peterselie
4-5 dl water
1 bouillonblokje naar keuze
zout en peper
De ui glazig fruiten in de olie en knoflook toevoegen. De rijst erdoor roeren en daarna de tomaten. Omdat ik zelf rijst kook in een rijstkoker, doe ik alles dus in deze pan. Voeg water met bouillonblokje toe en de kruiden met peper en zout.
Kijk of er voldoende water is toegevoegd, de pilav behoort wat vochtig te zijn!
Laat dit in 15-20 minuten gaarkoken – al naar gelang wat er op de verpakking van de rijst staat – en, laat alles even nagaren.
Variatietips: 1 theelepel paprikapoeder
3 of 4 gedroogde tomaten in stukjes gesneden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten