Welkom
Ik hou van koken en heb in de loop der jaren ....tig recepten verzameld.
Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.
Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).
Op dit blog vermeld ik mijn favoriete recepten en wat de familie lekker vindt. En, omdat ik wat aan het opruimen ben in kooktijdschrijftenland, bewaar ik op dit blog ook recepten waarvan ik denk dat ze lekker zijn.
Dit zijn recepten uit binnen- en buitenland (met een warm hart voor de Aziatische keuken).
dinsdag 17 augustus 2010
Roergebakken bloemkool met Indische kruiden
2 personen
Ingrediënten
½ bloemkool, in roosjes gesneden
1 kleine ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel trassi, verkruimeld
1 bouillonblokje, verkruimeld
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) of rode peper
1 flinke scheut ketjap manis
olie om te bakken
Bereiding
Kook de bloemkool ca. 5 minuten in koekend water, laat hem nog wel wat stevig blijven.
Fruit in een wok/wadjan de ui en de knoflook in hete olie.
Voeg de kruiden en ketjap erbij en tot slot de bloemkool. Voeg wat water toe, zodat de bloemkool in wat vocht doorgaart tot een stevig bloemkoolgerecht.
Lekker met rijst en daging rietja (eventueel van een pakja jajaja)
Labels:
Indonesië
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Dag Lidy, kun jij me vertellen wat pakja jajaja is? Thanks Hanneke
BeantwoordenVerwijderenGa ik morgen proberen, lijkt me lekker
BeantwoordenVerwijderenMet boemboe kip, en sajoer boontjes en rijst
BeantwoordenVerwijderen