Een soort hachee, maar dan anders.
- 500 gr rundvlees, in grote stukken gesneden (niet van die kleine stukjes hacheevlees van de slager)
- boter om te bakken
- 2 grote uien, grof gehakt
- 4 tomaten, ontveld en in stukken gesneden
- 1 klein teentje knof, geperst
- zout en peper
- 1 eetlepel goela djawa of bruine suiker
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 flinke scheut ketjap manis (naar smaak)
Voeg de uien toe met zout, peper, suiker, sambal en de tomaten.
Laat alles lekker sudderen en voeg de ketjap toe.
Af en toe even omscheppen en eventueel wat heet water erbij, mocht het droog worden.
Tip: In plaats van sambal oelek kan je ook een zoetere sambalsoort gebruiken.
Lekker met of rijst of aardappelen met een bloemkool b.v.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten