- 500 gram rundergehakt
- 1 kleine ui, gesnipperd
- boter om te bakken
- 3 beschuiten of paneermeel
- 1 ei, losgeklopt
- 1 mespunt nootmuskaat
- 2 eetlepels mosterd
- peper
- zout naar smaak
- runderbouillon van tablet (zachte gehaktballen)
Fruit de ui in een klein deel van de boter goudbruin en laat afkoelen.
Doe het gehakt in een schaal en voeg de ui, ei, beschuitkruim, nootmuskaat, peper, zout en mosterd toe.
Kneed dit tot een samenhangende massa.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties.
Vorm er met vochtige handen ronde ballen van.
Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag.
Krokante ballen
Leg de deksel schuin op de pan. Draai de gehaktballen zo nu en dan om, bedruip ze met boter.
Zachte gehaktballen
Voeg een scheut water toe en doe het deksel op de pan.
Neem de gehaktballen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Maak de jus: schenk de bouillon in de pan en roer er met een houten spatel de aanbaksels los. Serveer de gehaktballen met jus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten