- 350 gram varkenshaas, in grove stukken gesneden
- 3 eetlepel ketjap manis
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 1 prei, in ringen gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- ½ paprika, in stukken gesneden
- 1 stukje gemberwortel of 1 eetlepel uit een potje (Go-Tan)
- 1 eetlepel goela djawa of bruine suiker
- ½ eetlepel sereh uit een potje (Go-Tan)
- flinke scheuten ketchup – BBQsaus – poestasaus of iets dergelijks
- maïzena om te binden
- 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
- zout
- margarine om te bakken
Verhit de margarine en bak daarin het varkensvlees (ik gebruikte zelf hamlappen, maar ik denk dat varkenshaas lekkerder is) rosé. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
Bak in de achtergebleven margarine de ui, knoflook, prei en paprika en voeg de gemberwortel, suiker, sereh, ketchup, sambal en zout toe.
Wok de groenten bijna gaar en voeg tot slot het vlees toe.
Lekker bij witte rijst
Dit ga ik bijhouden, mijn vriend gaat hier gek op zijn.
BeantwoordenVerwijderen